Over ons...

Masha Anthonissen Kotousova Buteyko

Masha Anthonissen-Kotousova is de enige Buteyko-specialist in Nederland die door Dr. K.P. Buteyko zelf is opgeleid. In 1987 ging zij naar Akademgorodok in Siberie, waar Dr. K. P. Buteyko toen woonde. Daar heeft zij een opleiding bij hem gevolgd en sinds oktober 1988 geeft zij regelmatig Buteyko-cursussen aan zieke en gezonde mensen. Als eerste introduceerde zij in 1998 de Buteyko-methode in Nederland.

Masha Anthonissen-Kotousova is bevoegd om Buteyko-therapeuten op te leiden. Masha geeft de Buteyko-cursussen in diverse plaatsen in Nederland.

Met alle vragen over de Buteyko-methode en cursussen kunt u bij haar terecht:
E-mail: kotou002@planet.nl Tel. 010-4658343

De Buteyko Kliniek Moskou

De Buteyko Kliniek Moskou is in 1988 door Konstantin Pavlovisch Buteyko opgericht.
De Buteyko-methode werd officieel erkend door het Sovjet Ministerie van Volksgezondheid als een klinisch effectieve behandelmethode. Als gevolg hiervan werd de kliniek in Moskou het enige officiële medisch centrum dat de Buteyko-methode mocht gebruiken voor behandeling van bronchiale astma, chronische bronchitis, allergieën, chronische loopneus, hoge bloeddruk en een groot aantal andere ziekten.

In de kliniek worden ook internationale trainingprogramma’s gegeven om therapeuten en artsen in de Buteyko-methode te specialiseren.

“Dokter, voordat je anderen gaat genezen, genees eerst jezelf’. Dr. Buteyko stelde als voorwaarde dat alle stafleden van de Kliniek de Buteyko-methode zouden moeten leren en in staat zouden moeten zijn om eerst zichzelf te genezen. De meeste artsen die in de kliniek werken, zijn voormalige astmatici of mensen die aan overgevoeligheid en/of allergie leden.

Naast het behandelen van patiënten wordt door artsen van de kliniek veel wetenschappelijk werk verricht. Veel artsen die in de kliniek werken, zijn gepromoveerd. Dr. Andrey Novozhilov is geneesheer-directeur van de Buteyko Kliniek Moskou.

Het handelsmerk

De Buteyko-methode is beschermd door auteursrechten en octrooien. De nummers van de octrooien zijn vermeld in de certificaten van de erkende Buteyko-specialisten.

Gecertificeerde Buteyko specialisten zijn te herkennen aan het officiële beeldmerk:

Hoe kun je gecertificeerde Buteyko specialisten herkennen?

Dit geregistreerde handelsmerk van de Buteyko-methode symboliseert het leven op aarde. Koolstof is het fundamenteel element in de organische scheikunde en van alle levende dingen. Elk koolstofatoom verbindt zich met vier andere en vormt de raamstructuur.

Het Latijnse symbool voor koolstof “C” is vervangen door een cirkel omdat de cirkel het symbool is voor eeuwig leven. Het koolstof-atoom in het midden is vervangen door de aardbol om het centrale belang ervan voor het leven op aarde weer te geven. Het geel gekleurde stuk op de aardbol is Oekraïne, Dr. Buteyko’s thuisland.

Dit logo is ingevoerd en ontwikkeld door dr. Buteyko zelf.