Boeken verschenen over de Buteyko Methode

Leef gezond, adem rustig. Astma te lijf met de Buteyko Methode

LEEF GEZOND, ADEM RUSTIG
Masha Anthonissen-Kotousova
Astma te lijf met de Buteyko-methode
uitgeverij Ankh-Hermes
ISBN 978-90-202-0441-4
Prijs: € 13,50

In april 2018 verscheen de 9-de editie. Dit betekent dat meer dan 40.000 exemplaren van dit boek al zijn verkocht.
Verkrijgbaar in de boekhandel of klik hier om het boek online te bestellen

LEEF GEZOND, ADEM RUSTIG vertelt populair over de ontdekking van de arts K. P. Buteyko en over de voornaamste principes van zijn methode. De Buteyko-methode is in Rusland door het Ministerie van Volksgezondheid erkend en begint de wereld te veroveren. Officiële onderzoeken hebben aangetoond dat reeds na een week oefenen met deze methode de behoefte aan bronchiënverwijdende middelen bij astmapatiënten met gemiddeld 90% afneemt. De methode is gebaseerd op een trainingsprogramma waarin geleerd wordt om bewust met de ademhaling om te gaan. Discipline is daarbij nodig, maar daardoor krijgt men gezondheid terug.

Leven zonder astma - De Buteyko Methode

LEVEN ZONDER ASTMA
Andrey Novozhilov
De Buteyko-methode
met voorwoord van Dr. Buteyko
vertaald vanuit het Engels door Wim Weel
Uitgave van Albeweging, Loon op Zand
ISBN 978-90-74579-05-6
Prijs: € 24,95
Bestelling: Albeweging gezondheidsoefeningen

LEVEN ZONDER ASTMA - de Buteyko-methode maakt het mogelijk. Met leerzame tekst en veel kleurige illustraties. Ontdek hoe je zelf door middel van deze methode van je astma en ook andere ziektes af kunt komen. Dit boek is een goede aanvulling en ondersteuning voor mensen die een Buteyko-cursus volgen/gevolgd hebben. De Buteyko-methode blijkt niet alleen effectief te zijn bij longziektes, maar kan ook bij andere ziektes verbetering/genezing geven.

Wim Weel van Albeweging gezondheidsoefeningen: “Ik kwam in aanraking met de Buteyko-methode en volgde een cursus bij Masha Anthonissen. Na 50 jaar genas ik van mijn astma. Ik wil via dit boek de methode helpen verspreiden, vooral omdat dit boek duidelijkheid geeft in de juiste manier van oefenen.”